Kirjoittaja Aihe: Kova, pahkurainen rinta  (Luettu 2141 kertaa)

Mila

  • Vieras
Kova, pahkurainen rinta
« : 03.10.11 - kello 20:17 »
Hei

Tänään huomasin pojan potkaistessa vaipan vaihdon yhteydessä rintaani, että rinta on kipeä. En tiedä kipeytyikö siitä potkusta (en usko, koska poika ei potkaissut todellakaan lujaa) vai huomasinko kivun vasta siinä vaiheessa, kun jalka osui siihen. Silloin huomasin, että rinta on myös pahkurainen ja kosketusarka. Tuntuu myös, että rinta ei oikein heruta, joten en saa sitä tyhjäksi. Ei siis edes pojan imiessä heru. Mikä neuvoksi ja mikä siinä on vikana? Imetys itsessään ei satu.
« Viimeksi muokattu: 03.10.11 - kello 20:19 kirjoittanut Mila »

Jaana

  • Vieras
Vs: Kova, pahkurainen rinta
« Vastaus #1 : 03.10.11 - kello 20:35 »
Silloin huomasin, että rinta on myös pahkurainen ja kosketusarka. Tuntuu myös, että rinta ei oikein heruta, joten en saa sitä tyhjäksi. Ei siis edes pojan imiessä heru. Mikä neuvoksi ja mikä siinä on vikana? Imetys itsessään ei satu.

Kannattaa laittaa rintaan kylmää imetysten välissä. Jos pahkurat ovat tiehyttukosta, viileä supistaa kudosturvotusta ja saa maidon virtaamaan paremmin. Ja juuri ennen imetystä voit lämmittää rintoja esim. lämmitetyllä kauratyynyllä tai vaikka hiustenkuivaajalla puhaltamalla ;-) Kun rinta on kosketusarka, olisi hyvä syödä tulehduskipulääkettä (ibuprofeenia, esim. siis Buranaa tai Ibumaxia tai vaikka Aspirinia) nyt pakkauksen ohjeen mukaan. Rinnan tyhjennykseen voi auttaa ns. lämminpullomenetelmä. Siinä laajasuinen lasipullo (viinikarahvi tms.) lämmitetään kaatamalla sinne kuumaa vettä. Kun vesi on hetken ollut, se kaadetaan pois ja sitten pullon suu jäähdytetään esim. kylmävesihanan alla ja laitetaan rinnalle niin, että mahdollisimman suuri osa rintaa nännin ympäriltä on pullossa sisällä. Pullon jäähtyessä sinne kehittyy alipainetta, joka saattaa imaista maidot pois rinnasta ja näin saat rinnan tyhjennettyä hellävaraisesti. Menetelmän voi toistaa tarvittaessa heti perään.

Seuraa nyt illalla ja yön sekä aamun aikana yleisvointiasi. Orastavan flunssan oireet voivatkin hyvin olla alkavan rintatulehduksen oireita.

Paranemisia!

Jaana

Mila

  • Vieras
Vs: Kova, pahkurainen rinta
« Vastaus #2 : 03.10.11 - kello 23:05 »
Kiitos nopeasta vastauksesta Jaana!
Täällä on  yhä tukalammat oltavat  :( Rinta ei vain heru. Ei auta pojan pitkäkään imeminen, ei kuumapullomenetelmä, ei pumppaaminen. Otin ibumaxia tai vastaavaa ja pidin jääpalapussia rinnalla. Täytyy toivoa, että yösyötöllä heruisi. Alkaa olla paniikki... Mitä teen, jos en saa yön aikana rintaa tyhjemmäksi?

Johanna*

  • Vieras
Vs: Kova, pahkurainen rinta
« Vastaus #3 : 04.10.11 - kello 00:19 »
Kuuma suihku voi auttaa myös tai saunassa oleminen - mikäli tykkäät yösaunomisesta ; )
itsellä vastaavanlaisessa tilanteessa. pilttipurkki "kuumapullo" menetelmä, hieronta ja se että lapsi oli vaan tississä, vaikka kuin sattu auttto. aamulla ei oolut enää sitten kipee.

eli myös lepo auttoi, minua

Mila

  • Vieras
Vs: Kova, pahkurainen rinta
« Vastaus #4 : 04.10.11 - kello 09:46 »
Kiitos Johanna* :)
En käynyt yösaunassa ;) Menin nukkumaan ja pidin kylmää rinnalla. Yöllä ONNEKSI herui edes jonkin verran, mutta rinta on edelleen kova ??? Voiko se kuitenkin johtua siitä pojan potkaisusta? Jos tämä tiehyttukosta on, niin kuinka kauan tätä kovaa rintaa pitää katsella ennen kuin menee lääkäriin? Olettaen, että kuume ei nouse. Kuinka pian pahkurat yleensä häipyy?

Pelottaa, että tämä vaikuttaa/on jo vaikuttanut maitomäärään, kun eilen rinta ei tyhjentynyt oikeastaan ollenkaan ja mulla on muutenkin ongelmia maidon riittävyydessä :( Toivottavasti tänään ei ole herumisongelmia ja poikakin yhteistyöhaluinen!

Ellaolivia

  • Vieras
Vs: Kova, pahkurainen rinta
« Vastaus #5 : 04.10.11 - kello 10:57 »
Mulla on kanssa välillä rinnoissa noita kovia kipeitä pahkuroita. Olen saanut ne silleen laukeemaan, että imettäessä hieron niitä pyörivin liikkein. Aventin pumpussa on myös hyvät ne hierovat nystyrät; annoin paikallishoitoa yhelle muhkuralle sillä, kun imettäessä se ei pehmentynyt kunnolla. Mulla noi siis on yleensä tossa nännipihan lähellä, silloin toi pumppujuttu toimii.  ::)

Johanna*

  • Vieras
Vs: Kova, pahkurainen rinta
« Vastaus #6 : 04.10.11 - kello 15:44 »
lääkäriin meno on aina "mysteeri" voihan olla , että se lekuri ei osaa auttaa, tai sitten osaakin.. ?

mutta liikakauankaan ei kannata itteään kiusata - mitä sitä tuttua kiusaamaan, eikös se niin mene.
imetystukilistalla on hyviä neuvoja

http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=165

kannon jyrsiä tuli pihaan pitää mennä pelastaa lapsi joka yrittää nukkua....  ???