Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kova, pahkurainen rinta  (Luettu 1188 kertaa)
Mila
Laiturilaiset

Viestejä: 76


« : 03.10.11 - kello 19:17 »

Hei

Tänään huomasin pojan potkaistessa vaipan vaihdon yhteydessä rintaani, että rinta on kipeä. En tiedä kipeytyikö siitä potkusta (en usko, koska poika ei potkaissut todellakaan lujaa) vai huomasinko kivun vasta siinä vaiheessa, kun jalka osui siihen. Silloin huomasin, että rinta on myös pahkurainen ja kosketusarka. Tuntuu myös, että rinta ei oikein heruta, joten en saa sitä tyhjäksi. Ei siis edes pojan imiessä heru. Mikä neuvoksi ja mikä siinä on vikana? Imetys itsessään ei satu.
« Viimeksi muokattu: 03.10.11 - kello 19:19 kirjoittanut Mila » tallennettu
Jaana
Laiturilaiset

Viestejä: 8986


« Vastaus #1 : 03.10.11 - kello 19:35 »

Silloin huomasin, että rinta on myös pahkurainen ja kosketusarka. Tuntuu myös, että rinta ei oikein heruta, joten en saa sitä tyhjäksi. Ei siis edes pojan imiessä heru. Mikä neuvoksi ja mikä siinä on vikana? Imetys itsessään ei satu.

Kannattaa laittaa rintaan kylmää imetysten välissä. Jos pahkurat ovat tiehyttukosta, viileä supistaa kudosturvotusta ja saa maidon virtaamaan paremmin. Ja juuri ennen imetystä voit lämmittää rintoja esim. lämmitetyllä kauratyynyllä tai vaikka hiustenkuivaajalla puhaltamalla ;-) Kun rinta on kosketusarka, olisi hyvä syödä tulehduskipulääkettä (ibuprofeenia, esim. siis Buranaa tai Ibumaxia tai vaikka Aspirinia) nyt pakkauksen ohjeen mukaan. Rinnan tyhjennykseen voi auttaa ns. lämminpullomenetelmä. Siinä laajasuinen lasipullo (viinikarahvi tms.) lämmitetään kaatamalla sinne kuumaa vettä. Kun vesi on hetken ollut, se kaadetaan pois ja sitten pullon suu jäähdytetään esim. kylmävesihanan alla ja laitetaan rinnalle niin, että mahdollisimman suuri osa rintaa nännin ympäriltä on pullossa sisällä. Pullon jäähtyessä sinne kehittyy alipainetta, joka saattaa imaista maidot pois rinnasta ja näin saat rinnan tyhjennettyä hellävaraisesti. Menetelmän voi toistaa tarvittaessa heti perään.

Seuraa nyt illalla ja yön sekä aamun aikana yleisvointiasi. Orastavan flunssan oireet voivatkin hyvin olla alkavan rintatulehduksen oireita.

Paranemisia!

Jaana
tallennettu

Lapset 12/01, 2/04 ja 10/06 & Imetystukiäitinä vuodesta 2002
 
hallituksen jäsen vuosina 2003-2010, hallituksen puheenjohtaja alkaen 4/2013

   + 
Mila
Laiturilaiset

Viestejä: 76


« Vastaus #2 : 03.10.11 - kello 22:05 »

Kiitos nopeasta vastauksesta Jaana!
Täällä on  yhä tukalammat oltavat  Surullinen Rinta ei vain heru. Ei auta pojan pitkäkään imeminen, ei kuumapullomenetelmä, ei pumppaaminen. Otin ibumaxia tai vastaavaa ja pidin jääpalapussia rinnalla. Täytyy toivoa, että yösyötöllä heruisi. Alkaa olla paniikki... Mitä teen, jos en saa yön aikana rintaa tyhjemmäksi?
tallennettu
Johanna*
Laiturilaiset

Viestejä: 182


« Vastaus #3 : 03.10.11 - kello 23:19 »

Kuuma suihku voi auttaa myös tai saunassa oleminen - mikäli tykkäät yösaunomisesta ; )
itsellä vastaavanlaisessa tilanteessa. pilttipurkki "kuumapullo" menetelmä, hieronta ja se että lapsi oli vaan tississä, vaikka kuin sattu auttto. aamulla ei oolut enää sitten kipee.

eli myös lepo auttoi, minua
tallennettu

Hymyilevien poikien 2/10 ja 3/2013 äiti
Peruskurssi Hml 2011, tukiäiti Hml
Mila
Laiturilaiset

Viestejä: 76


« Vastaus #4 : 04.10.11 - kello 08:46 »

Kiitos Johanna* Hymyilee
En käynyt yösaunassa Iskee silmä Menin nukkumaan ja pidin kylmää rinnalla. Yöllä ONNEKSI herui edes jonkin verran, mutta rinta on edelleen kova Huh? Voiko se kuitenkin johtua siitä pojan potkaisusta? Jos tämä tiehyttukosta on, niin kuinka kauan tätä kovaa rintaa pitää katsella ennen kuin menee lääkäriin? Olettaen, että kuume ei nouse. Kuinka pian pahkurat yleensä häipyy?

Pelottaa, että tämä vaikuttaa/on jo vaikuttanut maitomäärään, kun eilen rinta ei tyhjentynyt oikeastaan ollenkaan ja mulla on muutenkin ongelmia maidon riittävyydessä Surullinen Toivottavasti tänään ei ole herumisongelmia ja poikakin yhteistyöhaluinen!
tallennettu
Ellaolivia
Laiturilaiset

Viestejä: 106


« Vastaus #5 : 04.10.11 - kello 09:57 »

Mulla on kanssa välillä rinnoissa noita kovia kipeitä pahkuroita. Olen saanut ne silleen laukeemaan, että imettäessä hieron niitä pyörivin liikkein. Aventin pumpussa on myös hyvät ne hierovat nystyrät; annoin paikallishoitoa yhelle muhkuralle sillä, kun imettäessä se ei pehmentynyt kunnolla. Mulla noi siis on yleensä tossa nännipihan lähellä, silloin toi pumppujuttu toimii.  Pyörittää silmiään
tallennettu

Tyttönen -11
Johanna*
Laiturilaiset

Viestejä: 182


« Vastaus #6 : 04.10.11 - kello 14:44 »

lääkäriin meno on aina "mysteeri" voihan olla , että se lekuri ei osaa auttaa, tai sitten osaakin.. ?

mutta liikakauankaan ei kannata itteään kiusata - mitä sitä tuttua kiusaamaan, eikös se niin mene.
imetystukilistalla on hyviä neuvoja

http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=165

kannon jyrsiä tuli pihaan pitää mennä pelastaa lapsi joka yrittää nukkua....  Huh?
tallennettu

Hymyilevien poikien 2/10 ja 3/2013 äiti
Peruskurssi Hml 2011, tukiäiti Hml
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: